Mainokset hyöty vai riesa?

Voiko mainostamalla voi saada rahaa? No tottakait saa, tuskin ihan huvikseen joka päivä sanomalehdet on puolillaan mainoksia ja sen lisäksi väliin repullinen kauppojen ja liikkeiden omia mainoslehtisiä kolahtaa postilaatikkoon.
Mistä sitä voi tietää mikä on sillä hetkellä halpaa, joten sitä pitää mainostaa ja me ryntäämme ostamaan tuotteen halvalla vaikka emme sitä välttämättä tarvitse, toisinaan on hyviäkin tarjouksia jotka kannattaa hyödyntää.

Internettiä hyödynnetään mainostamiseen mitä erilaisemmilla tavoilla. On suoraa sähköpostimainontaa, jota varten itselläkin on "roskaposti" sähköpostiosoite, sitä käytän osallistuessa kilpailuihin ja muihin humpuukeihin netissä. Kun yhteen osallistuu jatkossa kaikenmaailman erikoishyviä tarjouksia sateleekin suoraan sähköpostiin. Joskus heikkona hetkenä saatan osallistua tällaiseen kilpailuun ja joku onnellinen mainostaja saa hiukan rahaa.

Bannerimainonnasta hyötyy mainostava yritys ja ehkä mainosta sivuilla näyttävä taho. On kumppanuusohjelmia joihin voi julkaisijaksi ryhtyä jos omistaa kotisivut tai edes blogin jossa näyttää mainoksia. Sitten vain mainostamaan omia sivuja, jotta saat kävijöitä, jotka mahdollisesti klikkailevat mainoksia ja erehtyvät vielä ostaan jotain. Eli ollaan sitten ilmainen myyntiedustaja mainostajalle, kuulostaa melkein verkostomarkkinoinnilta.

Eli mainokset netissä kuin paperiversiona ärsyttää, jos ei ole minkään tarve, mutta hankkiessa jotain niistä voi olla jopa hyötyä. Esim. sohvaa ostaessa, silmiin pisti sanomalehdessä pieni mainos huonekaluliikkeestä josta en ollut kuullut. Oli vain nimi ja nettiosoite, mistä löytyi sitten tuotteet ja juuri meille sopiva sohva. Sen jälkeen autolla liikkeeseen ja hakemaan oma pois. Eli nettisivuja voi ja kannattaa mainostaa sanomalehdessäkin ihan pikkuisella mainoksella.

Ja nyt lukemaan päivän lehtee, josko löytyis hyvä tarjouksia, Ruokaa kun tarvii joka päivä ja joskus tarjousten perässä vain on juostava, siis ajettava autolla ja kulutettava löpöä, että alennus menee huoltoasemien voitoksi.