Rahaa netistä vuonna 2021?

Rahaa netistä vuonna 2021, kuinka ansaita rahaa kotoa vähällä vaivalla. Tapoja on nykyään monia, mutta tässä muutama vinkki kenelle tahansa pienten lisätulojen hankkimiseen. Tarkoitus ei ole kertoa livestriimauksesta tai tubettamisesta, joista monet haaveilevat ihan ammattina. 

Kumppanuusmarkkinointi eli affiliate

Kumppanuusmarkkinointi eli affiliate on yksi tapa ansaita rahaa netistä. Sitä voi tehdä niin somekanavalla, omilla nettisivuilla, blogissa, videosisällöissä, sähköpostissa jne. Mikäli omaat suositun kanavan jossain edellä mainituissa, niin mainostajat tarjoavat itse yhteistyökumppanuutta ja maksavat että mainostat heidän tuotteitaan. Tällöin toiminta on yleensä enemmän tai vähemmän ammattimaista.

Mutta mikäli yhteyttä ei oteta sinuun päin, voit itse ottaa yhteyttä mainostajiin joko suoraan tai erilaisten verkostojen kautta. On olemassa ns. affiliate-verkostoja (yrityksiä), joissa mainostajat ja julkaisijat kohtaavat. Näihin voi rekisteröityä ilmaiseksi, rekisteröinnin hyväksymisen jälkeen näet verkostossa mainostajina olevia kauppoja/palveluja. Mikäli sinulla on jokin paikka missä mainostaa voit hakea mainostajien ohjelmiin. Mainostajat joko hyväksyvät tai hylkäävät hakemuksen sen mukaan millaiset kriteerit heillä on julkaisijoille. Osaan ohjelmista ei ole mitään vaatimuksia, vaan hakemus hyväksytään automaattisesti. 

Ohjelmaan hyväksymisen jälkeen saa käyttöön mainosbannereita ja linkkejä, jotka ovat ns. affiliate linkkejä eli sisältävät seurannan. Tämä seuranta mahdollistaa tulojen saamisen, joko verkkokaupan ostosta, palveluun rekisteröitymisestä, kilpailuun osallistumisesta, lainan hakemisesta, lehden tilaamisesta, sähkösopimuksen tekemisestä jne. Eli ohjelmasta riippuu mistä mainostaja maksaa, kun linkkiä/banneria on klikattu esim. sivustosi kautta. Esim. alla linkki erääseen tällaiseen verkostoon ja linkki on tälläinen mainoslinkki.





Sen enempää en kerro miten tienaa, mutta jos mitään ei tee niin mitään ei saa. Ehkä kannattaa ensin miettiä aihe minkä tiimoilta lähtee tekemään ja hakee ohjelmia jotka siihen sopivia. Linkkejä ja bannereita voi olla vaikka miten, mutta jos niiden klikkaaminen ei kävijälle ole tarkoituksenmukaista, miksi hän niitä klikkaisi sinun sivuilta. Eli hitaasti etsien oman tavan voi löytää keinon pienille lisätuloille tai vaikka ammatiksi.

Mielipidepaneelit

Mikäli helpolla haluaa euron silloin tällöin, niin mielipidepaneelit ja kyselytutkimukset maksavat kyselyihin osallistuville pieniä summia joko suoraan rahana tai rahanarvoisina etuina.





Lopuksi sekalaisia linkkejä palveluihin joidenka avulla voi rahaa tehdä tai säästää netissä. Nämä ovat siis affiliate linkkejä ja mahdollisesti tämän blogin kirjoittajalle tuovat hiukan lisätuloja. Tästä blogista ei kannata ottaa oppia sisällön suhteen, miten rahaa saa hel..... , tämän kulta-aika oli kymmenen vuotta sitten, sen jälkeen enemmän tai vähemmän ollut hetkellisten hairahduksien tuomia kirjoituksia. En siis saa elantoa tästä, mutta nyt vain sattuu olemaan luova tauko omien työprojektien suhteen (joku voisi kutsua lomailua ennen kesää, jolloin taas 7 päivää viikossa töitä).

Eli klikkaa ja katso jos huvittaa mitä linkkien takaa löytyy, pelkästä klikkaamisesta en saa senttiäkään joten ei ole pelkoa, että niistä pääsen rikastumaan. Siis jos mietit että minähän en noista klikkaa, kun joku toinen saa rahaa. Sanotaanko vielä, että sen verran kuitenkin affiliate tuloja on, että niistä veroja maksan joten ...