Kiertotalous - mahdollisuus rahaan

Kiertotalous on kait trendikäs sanonta esim. jätteiden kierrättämiselle. Kierrättäminen on muodikasta ja siellä liikkuu myös rahaa. Toiselle jäte tai romu on toiselle raaka-aine rahan tekemiseen.

Rahaa kaipaava ja kirpputoreilla myyvä harrastaa siis kiertotaloutta. Ei kaiken ole pakko olla aina uutta, ostan itse myös kirppareilta silloin tällöin. Luultavasti suurin osa ei myy rahapulassa, vaan siksi ettei hyvää kannata heittää roskikseen.

Kiertotalous on uusi hienompi sana kierrättämiselle ja jätteiden hyötykäytölle. Jotkut sitä ovat tehneet kymmeniä vuosia, mutta nyt kun siitä on tehty trendikästä uusia yrittäjiä puskee markkinoille.
Kirpputoreja on ollut jo pitkään, lehdissä ennen oli paljon yksityisten myynti ilmoituksia ja olihan Keltainen Pörssi lehti pelkästään sitä varten. Nyt lehdistä on siirrytty nettiin, jossa useita käytetyn tavaran myynti sivustoja, ehkä tunnetuimpana tori.fi ja huuto.net.

No uusia kierrätystä tarjoavia yrityksiä tulee kokoajan niin nettiin kuin kirppareitakin. Ja nämä ovat kiertotalous yrityksiä.

Kiertotaloudessa yhä enemmän ja enemmän mietitään jätteiden kierrätystä ja hyötykäyttöä eritavoin. Alalle tulee varmaan uusia yrittäjiä, mutta on myös jo pitkään toimineita. Esim. Humuspehtoori on jo yli kolmekymmentä vuotta valmistanut hevosen- ja broilerin lannasta sekä metsäteollisuuden kuitulietteestä maanparannusaineita ja lannoitteita. Monet muutkin yritykset hyödyntävät erilaisia jätteita maanparannusaineisiin.


Kierrätys ja jätteiden hyötykäyttö siis työllistää ja tarjoaa monelle mahdollisuuden ansaita rahaa. Suurimmalla osalla meistä on romua jonka voi myydä ja kun käytetyn ostaminen on trendikästä ne menee kaupaksi. Osa myös miettii romujen uusiokäyttöä ja tuotteistaa ne, 

Vaatteista ja muista käytetyistä kangaista valmistetaan mitä erilaisimpia tuotteita, kuten vaikka laukkuja, mekkoja jne. Näissä mielikuvitus rajana, joten ei muuta kuin visioimaan ja nauttimaan kesästä.