Rahaa opiskelijalle

Koulut alkaa ja rahaa pitäisi saada opiskeluihin ja elämään siinä ohessa. Ehkä säästämällä kaikesta mahdollisesta selviytyy arjen haasteista. Tai sitten hakemalla lainaa netistä. 

Mistä muualta rahaa opiskelijalle kuin Kelasta opintotukea ja asumistukea asumiseen. Netistähän sitä rahaa saa ja rikastuu nopeasti vai onkohan se näin? Jotkut saa, jotkut toiset ei, bloggaamalla on mahdollisuus ansaita ja luultavasti jokainen voi jotain saada. Samoin nykyään voi ansaita tekemällä videoita Youtubeen.Mutta luultavasti työtä se vaatii, että sillä elättää itsensä.



Vaatii mielenkiintoisia blogiteksteja tai videoita, jota ihmiset seuraa ja sen jälkeen "mainoksia" joista saa tuloja. Näitä tarjoaa blogi/video alustat ja niiden taustalla esim. Google. Suositut kanavat saavat myös yhteistyötarjouksia, jolloin maksetaan että esittelee tuotteita blogissa/videolla.

Mainoksia  saa blogeihin ja vaikka Facebookkiin saa liittymällä ns. kummanuusohjelmiin.  Esim Trade Tracker (klikkaa ja liity ilmaiseksi) kautta saa verkkokauppojen ja palvelujen mainoksia blogiin ja verkkosivuille, jotka mahdollistavat rahaa myös opiskelijoille. Voit kirjoitella itseä kiinnostavista aiheista, esitellä tuotteita ja liittää niihin linkin (affiliate). Muitakin kumppanuusverkostoja on paljon (affiliate), joista lisää tietoa löydät täältä.

Blogin voi perustaa ilmaiselle blogialustalle tai esim. omalle palvelimelle johon voi oman verkkotunnuksen hankkia ja asentaa Wordpressin, jolla bloggaaminen onnistuu. Omalla palvelimella oleva on kuitenkin affiliate linkkejä sisältävälle blogille huomattavasti kätevämpi. (tämä blogi ilmaisella, kun enempi harrastus kuin tosi mielellä tienaus)

Eli sisältöjä nettiin tuottamalla on mahdollisuus ansaita, josta parhaassa tapauksessa tulee ammatti. Toki vaatii aikaa ja hiukan perehtymistä asiaan, muttei mitään rakettitiedettä ole. Toki netistä saa tuloja klikkailemalla esim. mainoksia, osallistumalla tutkimuksiin ja mielipidepaneeleihin .


Osa-aika tyo


Tekemällä osa-aikaisesti esim. myyntitöitä on mahdollisuus myös ansaita ja ehkä varmimmin. Tälläkin hetkellä te-toimiston sivuilta ja muiden työnvälitysfirmojen kautta voi etsiä osa-aikaista työtä ja tarjolla niitä on. Usein työpaikan saa menemällä paikan päälle ja kysymällä onko töitä tarjolla, esim. kaupassa. Myyntityön lisäksi löytyy monenlaista muuta työtä, joita voi kysellä eri yrityksistä opiskelujen ohessa tehtäväksi.

Eli tekemällä mitä tahansa työtä, kotona tai muualla, voi ansaita rahaa, Muita mahdollisuuksia rahaan on tieten esim. lainaamalla rahaa, ne vain pitää maksaa takaisin kyllä aika nopeasti, ettei joudu ikävyyksiin ja kierteeseen. Joten lainaaminen on väliaikainen ja korkojen kera ne on takaisin maksettava.

Netissä voi myös myydä ylimääräisiä tavaroita ja saada niistä rahaa opiskeluihin. Ostamalla "lähes" ilmaisia näytteitä ja kokeilupakkauksia ja myymällä ne eteenpäin hiukan kalliimmalla, eli pienellä myyntityöllä.

No säästäväinen opiskelija ehkä selviää opintotuella ja ehkä vanhempien tuella (ruinaamalla heiltä rahaa) ja jos mahdollista asua kotona, niin ei mitään hätää.