Työttömänä tienaamaan

Ensin sitä luvattiin, että 400 euroa saa työttömänä tienata ilman etuuksien menettämistä, nyt enää 300 euroa ja varmaanhan tuosta vielä verot pitää maksaa. No onhan se tyhjää parempi ja uskaltaa ottaa vastaan vaikka vapaaehtoista työtä pelkäämättä että byrokraatit sanoo, että "koska olet tehnyt töitä et saa työttömyyskorvausta."

No mitä sitä sitten voi tehdä. Keikkatöitä vuokrafirman kautta muutamana päivänä kuukaudessa, kun joskus työnantajat tarvii vain päiväksikin tuurajaa tai tilapäistä työntekijää, kuten kaupat vaikka sesonkien aikana.

Voisikohan sitä sitten toimia vähän niinkuin yrittäjänä, auttaen vanhuksia kaikenlaisissa arjen askareissa, ihan vain pientä korvausta vastaan eli että kuukaudessa ei tienaisi enempää kuin ton 300 euroa. Vai onko heti alan yrittäjä sanomassa että nyt poljet hinntoja ja viet heiltä töitä. Paljon on muitakin asioita mitä voi tehdä pientä korvausta vastaan, kuten renkaan vaihtoa ja sen sellaista, kun työttömällähän on aikaa vaikka muidenkin autoihin ne vaihtaa ja jos siitä vielä korvauksen saa ilman pelkoa, että ei karenssi paukahda päälle, niin mielellään tekee.

Netisähän sitä nykyään tehdään rahaa ei muuta kuin bloggaamaan ja kertomaan työttömän arjesta. Blogiin muutama mainos kumppanuusverkostoja hyväksikäyttäen ja blogin maineen ja lukijoiden kasvaessa alkaa rahaa kertymään. Hyvällä lykyllä käy kuten joillekin on käynyt, siitä tuleekin päätoimista ja pyörittää yritystä. Näin on kuulemma käynyt ja sehän on vähän niinkuin huippu-urheilijoilla, harrastuksesta on tullut työ.

Ei muuta kuin työttömänä tienaamaan, jos vain mahdollisuus on ja se mitä työtä tekee on ihan sama, kaikki työ on yhtä arvokasta. Toisesta saa rahat fyysisesti helpolla, mutta silti sen eteen on yleensä tehtävä jotain.

Lopuksi esimerkki helposta rahasta. Oltiin vaunun kanssa reissussa, pysähdyttiin eräälle metsäautotielle kahville ja lähtiessä huomattiin kassikaupalla tyhjiä tölkkejä ojassa, ne vaunun etuboksiin mukaan ja kauppaan. Yleenssä reissussa maksetaan kahvista, me tienattiin kahvilla muutamat huoltoasemakahvit. Eriasia on tieten se, että auto kuluttaa vaunu perässä polttoainetta enemmän, mutta toisaalta yöpymiset ei maksa mitään, varsinkin kun ne oltiin "puskaparkeissa"