Bloggaamisesta, yrittämisestä ja tienaamisesta

Joulu lähestyy taas ja sen jälkeen vaihtuukin vuosi. Paljon on taas vuoden aikana kerennyt tapahtumaan. Rahaa on tullut, mutta on sitä mennytkin, tienattu on se mitä menot on vaatinut. Ja osa tuloista on passiivisia vanhojen blogien peruja eli kyllä bloggaaminen kannattaa.

Blogeja on nykyään netti pullollaan ja uusiakin vielä aloitetaan. Osa saattaa olla hetken kokeilu ja jäädä biteiksi Internetin syövereihin, kun ei keksi mistä kirjoittaa. Osa saattaa aloittaa bloggaamisen tienatakseen sillä, mutta jos ei heti ala tuottamaan, blogi unohtuu. Itsekkin sorrun joskus uuden blogin luomiseen, ideana jostain aiheesta kirjoittaminen kuulostaa hyvältä, mutta eka kirjoituksen jälkeen uutta postausta ei saa aikaiseksi. Toisaalta aikapula rajoittaa eli tuleekin työprojekti joka vie kaiken ajan. Sen jälkeen järkevien ja asiaa sisältävien blogien pitäminen unohtuu. Tämä blogi on jatkanut vuosia jo, tosin siksi että tässä ei laatu vaatimuksia itsellä. Kunhan kirjoittaa kuinka rahaa voi tienata helpolla.

Tämän blogin ja muutaman muun kautta tulee rahaa helpolla, eli niihin käytetyn ajan ja vaivan vuoksi. Kummassakin hyödynnän kumppanuusmarkkinointia ja tätä blogia lukuunottamatta muihin ei uusia tekstejä ole vuosiin tullut. Silti niiden kautta tulee silloin tällöin tuloja. Eli sinä aloittava blogilla tienaaja, ole kärsivällinen ehkä jonain päivänä ansaitset sillä. Toki voi hetikin päästä tuloihin käsiksi.

Alkuun minulle bloggaus oli harrastus, hetken se oli työtä, nyt se taas on harrastus. Bloggaus oli alku kumppanuusmarkkinointiin, se oli alku uudelle yrittämiselle. Edelleen kumppanuusmarkkinointi tuo  osan yritykseni tuloista, toki ei blogien muodossa. On sivustoja jotka hyödyntävät kumppanuusmarkkinointia. Mutta kun kysytään mitä teen, niin vastaan digimarkkinointia, jossa hyödynnän osaamistani vuosien kokemuksesta ja opiskeluista.

Olen opiskellut tietotekniikkaa, työskennellyt it-alan yrityksessä, pyörittänyt atk-alan verkkokauppaa. Noi kaikki oli ennen kuin kumppanuusmarkkinoinnista olin kuullut mitään. Yritys oli haudattu ja töissä olin muualla sen jälkeen, kunnes firma kaatui jossa olin töissä. Sen jälkeen jossain vaiheessa tuli bloggaus ja alku uudelle yrittämiselle.

Koska nettisivuja olin itselle tehnyt, yhtenä osana on ollut nettisivujen toteutus, päivitys (mm. mobiiliystävällisiksi) ja ylläpito. Hakukoneoptimointi, hakusanamainonta verkkokaupan ylläpito. Omien sivustojen (kumppanuusmarkkinointia hyödyntävät) ylläpito, sähköpostimarkkinointi jne. Lisäksi some kanavien päivitykset omiin sivuihin sekä muillekin. Eli yhdellä nimellä kutsun tota digimarkkinointina.

Joku sanoi, että mun työ näyttää helpolta ja vapaalta. No yrittäjyyden hyväpuoli on että itse voi aikatauluttaa ja töitä voin tehdä kotoa. Vaikka asiakkaiden kanssa kohtaamiset, sekä työpuhelin on päällä 8-17, niin täysin irti työstä ei pääse kuin lähtemällä lomalle muualle. Joskus teen vain muutaman tunnin omasta mielestä oikeaa työtä, kun taas joskus 16 tuntia päivästä. Mutta mikä on oikeaa työtä, kun erilaisille yrityksille tarjoaa konsulttiapua jne. niin aika usein niitä pohtii sohvalla kun eri medioista tietoa asioista tulee. Tai esim. eiliseltä, kun aurinko paistoi, lähdin kävelylle ja kuvaamaan talvista luontoa, jotta kuvia voin hyödyntää somessa ja sivustoilla.

Yrittämiseen liittyy paljon muutakin joka ei ns. tuottavaa työtä. Eli voin sanoa helpolla ei yrittäjänä raha tule ja joskus asiat ei mene niin kuin suunnitellut. Pitää oppia sietämään ainainen epävarmuus, on uskallettava ottaa riskejä ja luottaa että asiat menee parhain päin. Väliin tulee heikompia jaksoja, mutta kun jaksaa yrittää, niin ehkä se palkitaan. Viisi vuotta tulee täyteen nyt tällaista yrittäjyyttä ja vielä yritän. Tulot tulee pienistä puroista erilaisista jutuista, sen verran kuin tarvitsemme. Vaikka väliin ehkä stessi on päällä, silti toistaiseksi jatkan nautin ehkä työstä.

Nyt olen pikku hiljaa löysäämässä jouluun, jatkaen ensvuonna uudella innolla. Vaikka tiedän, että täysin en joulun pyhinäkään ole vapaalla, jonkun some päivityksen teen ja samalla markkinoin kyseistä sivustoa/yritystä jolle insta tai face on.

Tästä tulikin tälläinen pitkä ”elämänkerta” joka ei ketään kiinnosta. Tämä postaus ei siis kyllä tuloja tuo yhtään ja aikaa meni normaalia enemmän tähän blogiin. No laitan loppuun mainoslinkin, jota saa klikata tai olla klikkaamatta. Jos jollekin ajankohtainen saa klikata tietäen että saatan saada tuloja. Klikkaamisesta en saa mitään. Tulot JOS tulee olkoon minun joulubonus!






Hyvää joulua ja Uutta Vuotta 2018!