Valokuvat rahaksi

Voiko valokuvilla ansaita rahaa?

Voi, mutta eriasia kuinka paljon ja miten. Jos hieman bittinikkarin vikaa, niin esim. ostamalla skannerin (jostain kodinkoneita myyvästä kaupasta) jolla voi nopeasti skannata valokuvia ja tämän jälkeen skannaa sukulaisten ja puolituttujen valokuvat digitaalisiksi pientä korvausta vastaan. Toinen mahdollisuus on myydä omia valokuvia.

Netin kautta on mahdollista tarjota kuvia esim. mainoskäyttöön. On palveluja joihin voi lähettää kuvia ja mikäli joku haluaa käyttää kuvaa omassa käytössään, tilaa kuvan ja siitä rahat kuvan omistajalle. Mitä kuvilta vaaditaan, kuten kuinka suuri kuvan koon pitää olla, niistä en suoraan kerro, yleensä kuva kertoo. Palveluja löytyy googlea hieman käyttämällä ja miten ne toimivat.

Kuitenkin vaatii suhteellisen hyvän kameran ja jonkinlaisen silmän mitä kuvaa. Jokainen osaa ottaa kuvan, mutta kokonaisuuden hahmottaminen kuvassa ei kaikilta onnistu, itse kuulun siihen joukkoon joka räpsii vain summittain kuvia ja yleensä rajaus ei ihan kohdillaan. Joten minä tuskin niillä pääsen tienaamaan ja puhelimen kameralla ei saa tarpeeksi laadukkaita kuvia. Kuitenkin pitää olla useita megoja kuvan koon joka omalla koneella on.

Kameroiden hintojen alentuessa kuvaaminen yhä useampien harrastus, enään ei riitä digipokkari vaan on saatava digijärkkäri. Tällä hetkellä digijärkkärit ovat jo sen verran edullisia ja ainakin itsellä tulee mieleen, että digipokkareiden myynti tulee laskemaan. Puhelimissa on kamera, mikä kulkee aina matkassa ja toiseksi sitten järkkäri millä otettaan laadukkaita kuvia, joista voi teettää paperisia kuviavaikka tauluiksi.

Toinen juttu sitten on saada rahaa muiden vanhoista valokuvista rahaa. Kerran valokuvista kirjoittelin, niin laitetaan kuva ilmastoidusta autosta, tuolta idän suunnalta.